Par fascināciju...

Kā liecina Adventistu Baznīcas mājas lapa, ievērojamu ažiotāžu draudzes rindās izraisījis LKR raidījums, kas bija veltīts adventistu fundamentālista Valtera Veita privāti izdotas grāmatas tulkojumam latviešu valodā. Izskatās, ka LKR raidījuma vadītāju Tālberga un Doveiko opozīcija kādus ir aizvainojusi, bet citiem liek pārdomāt savas ticības patiesos pamatus.
Foto: LKR raidījuma ekrānšāviņš

Raidījums Latvijas kristīgajā radio skanēja 24.janvārī. Kā skaidroja Juris Doveiko, Aivara Kļaviņa izdoto grāmatu “Patiesība NAV nebūtiska” (2013.g.) jau pirms ilgāka laika viņiem nosūtījusi kāda kundze ar novēlējumu, lai raidījuma vadītāji to izlasa un “atklāj patiesību”. Jāpiebilst, ka grāmatā kategoriskā formā iztirzātas dažādas baznīcas mācības. Viena no nodaļām veltīta arī sabatam, apsūdzot pārējos kristiešus, kuri sabata vietā svin pirmo nedēļas dienu kā Jēzus augšāmcelšanās svētkus.

Radio raidījumā kritiski tika iztirzāta Adventistu baznīcas veidošanās vēsture, Viljamsa izraisītā 1844.gada lielā vilšanās, E.Vaitas personība un sabata svinēšana. Protams, uzmanība bija veltīta arī pašai grāmatai un tās dažādajiem konspiratīvajiem apgalvojumiem. Raidījums saucās “Fascinācija ar sabatu”. T.Tālbergs un J.Doveiko nonāca pie pārliecības, ka daudzi adventisti šaubās par savu glābšanu, jo padarījuši to atkarīgu ne tikai no ticības Jēzum, bet arī baušļu pildīšanas.

Adventistu baznīcas mājas lapā teikts, ka pēc raidījuma atskanējuši daudzi tālruņu zvani ar satraukuma pilniem komentāriem. LDS padomes loceklis Andris Pešelis ir uzrakstījis savu atbildes rakstu, paužot pārliecību, ka raidījums ir laba iespēja katram pašam pārvērtēt, uz kāda ticības pamata viņš stāv. Paužot skepsi par neatkarīgajiem sludinātājiem kā Valters Veits un neatkarīgajiem izdevējiem, A.Pešelis gan izsaka cerību, ka pat šāda veida publicitāte varētu dot kādu pozitīvu pienesumu. “Raidījuma vadītāji rādīja tādas lietas, kuras paši adventisti nekad nebūtu uzdrīkstējušies radio raidījumos pasludināt,” raksta A.Pešelis.

LKR raidījumu “Fascinācija ar sabatu” varat noskatīties šeit:
http://lkrtv.lv/kas-ir-cilveks/292-kas-ir-cilveks-fascinacija-ar-sabatu/
A.Pešeļa raksts izlasāms šeit:
https://adventisti.lv/lv/jaunumi/3151-Fascinacija-ar-sabatu
Par fascināciju... Par fascināciju... Reviewed by VA redakcija on trešdiena, janvāris 29, 2020 Rating: 5

1 komentārs:

  1. Juris Doveiko laikam tikai zin šo vienu vārdu "fascinācija". Ja viņš kaut ko saprastu no dvēseļu pestīšanas tad viņš (atvainojos par izteicienu) "nekultu tukšu gaisu". Dvēseles pestīšana nav saistīta ar cilvēcīgo filosofiju bet ar ticību neredzamajam. Un tā ir svēta lieta par kuru ir grēks ņirgāties un smīnēt (kā to viņš dara intervijā).

    AtbildētDzēst

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.