Misijas skola. Kas tā tāda? Kāpēc par to radušās tik daudz diskusijas?

Pēc Baltijas ūnijas kongresa un publicētajām ziņām saņēmām gan rakstiskus, gan mutiskus jautājumus: kas tā par Misijas skolu, kurai nu jaunajā ūnijā varētu būt lielāks atbalsts nekā iepriekšējā ūnijas administrācijā? Pavasarī sociālajos tīklos apkārt ceļoja vairāki videoklipi, kuros jauniešus aicināja pieteikties mācībām Misijas skolā. Pats nosaukums jau norādīja, ka runa ir par misiju. Bet kādu? Kas tā par skolu, un ko tajā mācīs?

Diskusijas izvērsās arī VA savstarpējā sarakstā. Sapratām, ka mums šim tematam jāpievēršas. Es pieteicos rakstīt. Sazvanījos ar skolas idejas autoriem, viņi piekrita ar mani tikties. Esmu šajās dienās runājis ar vairākiem iesaistītajiem, arī ar skolas padomes priekšsēdētāju, tāpat iepriekšējās ūnijas pārstāvjiem.

Sarunas izvērsās garākas nekā sākotnēji biju domājis. Arī raksts iznāca pārāk garš, lai to publicētu vienā piegājienā. Nolēmu to sadalīt vairākās daļās un nākamajās dienās publicēt turpinājumos. Šī nebūs nedz slavinoša, nedz kritiska rakstu sērija. Man gribējās uzzināt, noskaidrot un saprast, par ko ir runa. Tas būs stāsts par dedzību un atturību, ticību un realitāti. Un jauniešiem, kam ir vīzija un kas ticībā ar Dieva svētībām cer to īstenot. Bet kāds visam būs rezultāts, to zina tikai Dievs.

Kā tapa ideja? Misijas skola – 1.turpinājums
Ko tajā mācīs? Misijas skola – 2.turpinājums
Finanses. Misijas skola – 3.turpinājums
Īpašā adventistu misija. Misijas skola – 4.turpinājums
Dažas piezīmes. Misijas skola – noslēgums


Rakstu sēriju sagatavojis žurnālists Aidis Tomsons, VA
Misijas skola. Kas tā tāda? Kāpēc par to radušās tik daudz diskusijas? Misijas skola. Kas tā tāda? Kāpēc par to radušās tik daudz diskusijas? Reviewed by VA redakcija on pirmdiena, jūnijs 24, 2019 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.