Dažas piezīmes

Misijas skola – noslēgums:

Viss sākas ar ideju. Ar vīziju. Iesākums var būt necils. Tomēr nekad nevar zināt, kādus augļus nesīs ticībā sēta sēkla.

Ir jāatzīst, ka ideja par Misijas skolu Latvijā tiek īstenota lielā ticībā. Ir no sirds jāapbrīno entuziasms un lielā jauniešu apņēmība. Inga Šļakota neslēpj – viņa aizgāja no skolotājas darba, saņēma bezdarbnieka pabalstu, un tikai tāpēc varēja šai idejai veltīt tik daudz laika un enerģijas. Taču sirdī viņa jūt aicinājumu darboties draudzes un misijas labā. Tāpat kā pārējie septiņi topošie mācekļi, kas pieteikušies mācībām Misijas skolā. Jā, Inga pati būšot viena no astoņiem, kas mācīsies. Šobrīd ir pieteikušies 4 puiši un 5 meitenes.

Es tikai nojaušu, ko nozīmē uzņemties virzīt tik apjomīgu projektu, kāds ir Misijas skola. Pasaulē šādu projektu izstrāde prasa lielu pieredzi un daudz zināšanu dažādās jomās. Visticamāk, daudzas lietas iniciatoriem nākas mācīties darba procesā, jo draudzē šādas kapacitātes pietrūkst. Tāpēc viss notiek lēnāk un grūtāk nekā sākotnēji sagaidīts. Inga jau pašā sarunas sākumā atzīst, ka bija cerējusi uz ātrāku un vienkāršāku procesu. Tomēr viņa un pārējie nav nolaiduši rokas, un to ir jānovērtē. Parasti netrūkst kritizētāju un padomdevēju, bet pietrūkst atbalstītāju un reālu palīgu.

Tajā pašā laikā jāatzīst, ka projekts ir gana riskants un rada daudz jautājumu. Daudzus riskus, tajā skaitā finansiālos, mēs jau pieminējām. Nav šaubu, ka arī pati ideja ne visiem šķitīs simpātiska. Runa ir gan par mācību saturu, gan stingro konfesionālo uzsvaru. Adventistu vidē arvien populārāks kļūst viedoklis, ka misijas mērķis ir nevis kādu padarīt par adventistu, bet gan parādīt ceļu pie Kristus. Protams, no konfesionālā viedokļa tas ir riskants uzstādījums, jo mazina atšķirīgās vēsts ietekmi, tieši tāpēc baznīca varētu būt ieinteresēta šādas Misijas skolas atbalstīšanā, pat ja tā izmaksā salīdzinoši dārgi.

Vai Misijas skola sāks savu darbu jau augustā? Drošas atbildes uz šo nav. Inga Šļakota cer un tic, ka jā. Šobrīd viss notiek ticībā. Kāds tam visam būs rezultāts, to rādīs laiks. Ja Dievs gribēs, tad šī ideja dzīvos un pāraugs sākotnējās ieceres un plānus. Kā zināms, laiks visu noliek savās vietās.

(Rakstu sērijas sākumu meklējiet šeit: Misijas skola. Kas tā tāda? Kāpēc par to radušās tik daudz diskusijas?)

Rakstu sēriju sagatavojis žurnālists Aidis Tomsons, VA
Dažas piezīmes Dažas piezīmes Reviewed by VA redakcija on piektdiena, jūlijs 05, 2019 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.