Dažādas kalpošanas draudzē


2017. gada nogalē mācītāji pulcējās īpašā gada noslēguma sanāksmē. Tuvojās Ziemassvētki un Jaunā gada svinības. Visiem kopā gribējās pavadīt jauku dienu, pārrunājot notikušo, dziedot, piedaloties viktorīnās un vienkārši jauki pavadot laiku kopā ar ģimenēm.

Bīskaps Vilnis Latgalis vēlējās teikt savus paldies vārdus. Un šoreiz viņš izvēlējās izsacīt atzinību nodaļu vadītājiem. Gandrīz visi no viņiem pienākumus veic bez atlīdzības, un ir svarīgi to novērtēt.
Nodaļu atskaites būs gaidāmā kongresa viena no redzamākajām sadaļām. Tāpēc mēs padziļinātu analīzi neveiksim. Šis būs īsākais no mūsu rakstiem. Kopumā vērtējot, var sacīt, ka daudzu gadu laikā iesāktās tradīcijas lielā mērā ir turpinātas.

Tas, kas ir atšķirīgi — esošā Draudžu savienības padome nodaļu darbam atvēlējusi lielākus resursus. To var vērtēt pozitīvi. Lai gan, rakstot par mācītāju algām, mēs šajā sakarā dzirdējām arī kritiskas piezīmes. Kā rakstīja viens no mācītājiem, nauda, kuras pietrūkst mācītāju algām, aiziet nodaļu finansēšanai, bet koordinācijas pietrūkst. Katra nodaļa rīko savus pasākumus, bet vai kopumā draudzes no tā iegūst, tas ir jautājums.

Ir nodaļas, kuru darbībai vajadzīgi lielāki resursi. Viena no tām ir Ceļa meklētāju nodaļa. Šajā ziņā pārmaiņu nav bijis — jau daudzus gadus to uzticīgi vada Guna Rīmane. Šai nodaļai lielākais izaicinājums ir Vislatvijas vasaras nometnes rīkošana. Starp nodaļām, kurām tiek veltīti vairāk resursu, ir Veselības nodaļa. Kā piešķirtie tūkstoši tiek lietoti, to noteikti nodaļa atskaitīsies kongresā.

Par dažādām veselības izstādēm raksta adventisti.lv  Tāpat nauda atvēlēta jauniešu vajadzībām — konferenču un sanāksmju rīkošanai. Vairāk līdzekļu nekā sākotnēji domāts aizgāja Sieviešu nodaļai. Jāpiemin, ka kopējā sanākšana, kas nosaukta par Sieviešu kongresu, no sākotnēji iecerētās rudens sapulcēšanās LDS kongresa dēļ pārcelta uz pavasari. Atsauksmes no šī pasākuma ir ļoti labas. Tajā pašā laikā ir nodaļas, kuras iztikušas bez īpašiem naudas piešķīrumiem.

Atsevišķi vērts pieminēt Mūzikas kalpošanas nodaļu. Tā savu galveno enerģiju ir veltījusi jaunas dziesmu grāmatas radīšanai. Darbs ir izrādījies ļoti plašs. Un lai gan rezultāts vēl kongresa laikā nebūs taustāms, sagatavošanās darbi turpinās. Tajā iesaistīti dažādi mūziķi.

Lielā mērā nodaļu aktivitātes bijušas atkarīgas no katras komandas iespējām. Biežāk ir turpinātas jau aizsāktās tradīcijas, un lielu pārsteigumu darbā nav bijis. Taču daudzu nodaļu darbošanās galvenais mērķis ir misijas darbs. Kā ir veicies misijas laukā, par to nākamajā rakstā.
Dažādas kalpošanas draudzē Dažādas kalpošanas draudzē Reviewed by VA redakcija on pirmdiena, maijs 07, 2018 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.