175 gadi kopš Lielās Vilšanās

2019.gadā apritēja 175 gadi kopš Lielās vilšanās ASV. Tālajā 1844.gadā Ameriku bija pārņēmis milzīgs garīgs pacēlums – daudzi no visdažādākajām baznīcām un konfesijām gaidīja Jēzus otro atnākšanu. Sekoja milzīga vilšanās. Taču šie notikumi kļuva par pamatu tam, lai pēc nepilniem 20 gadiem izveidotos Adventistu baznīca. Baznīcas nosaukumā tika ielikts vēstījums – lai arī vīlušies ticīgie atzīst, ka Bībeles interpretācija bijusi kļūdaina, viņi joprojām tic, ka Jēzus drīz nāks.

Ko nozīmē šī cerība – gaidīt Jēzus atnākšanu? 2019.gada pēdējais žurnāla numurs “Adventist Today” veltīts šai tematikai: kāds šodien ir mūsu vēstījums par Kristus otro atnākšanu? Virkne mācītāju un teologu ir uzrakstījuši savas pārdomas. Vairāki no viņiem mudina godīgi izvērtēt, ko mēs sludinām un kam mēs ticam.

Ar laipni dotu atļauju tuvākajās nedēļās publicēsim atsevišķas domas un rakstus no šī žurnāla izdevuma, kas veltīti Kristus otrās atnākšanas gaidīšanai.


Veroties mākoņos – Kirstena Ostere Lundkvista (reliģijas un komunikācijas zinātņu maģistre, adventistu mācītāja)
Bailes un pasaules gals – Tīdžs Sands mācītājs Edmondas draudzē (ASV)
Pārāk vēlu, lai Jēzus nāktu drīz – Lorens Sībolds Adventistu mācītājs, daudzu publikāciju un grāmatu autors
Dieva pasteidzināšana – Džeremijs Smārts, vecākais mācītājs Aiovas-Missūri konferencē
Kavēšanās – Aldens Tompsons, Bībeles izpētes profesors Valavala universitātē, teologs, daudzu grāmatu autors
Adventistu aritmētikas nebeidzamas neveiksmes – Frics Gajs, Lasjerras Universitātes filozofiskās teoloģijas atvaļināts profesors
175 gadi kopš Lielās Vilšanās 175 gadi kopš Lielās Vilšanās Reviewed by VA redakcija on sestdiena, decembris 28, 2019 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.