Kristīgās Baznīcas dzimšanas diena

Vasarsvētki Kristīgajā Baznīcā tiek svinēti 50.dienā (septītajā svētdienā) pēc Lieldienu svētdienas. Svētku galvenā tēma ir Svētā Gara nolaišanās uz apustuļiem un citiem Jēzus Kristus sekotājiem, kamēr viņi bija Jeruzalemē, kā tas aprakstīts Apustuļu darbu grāmatā (Ap.d.2:1–31). 
Austrumu kristietībā Vasarsvētki var apzīmēt arī visas piecdesmit Lieldienu dienas līdz Vasarsvētkiem ieskaitot. Tā kā to datums ir atkarīgs no Lieldienu datuma, Vasarsvētki ir "pārvietojami svētki".
Vasarsvētki ir vieni no lielākajiem svētkiem Austrumu pareizticīgajā baznīcā, tāpat arī svinības Romas katoļu baznīcā, luterāņu un anglikāņu baznīcās. Daudzas kristiešu konfesijas plāno īpašus dievkalpojumus šiem svētkiem. 
Tātad dažādu konfesiju līmenī Vasarsvētki ir bijusi un ir iespēja kristiešiem godināt Svētā Gara lomu savā dzīvē un svinēt kristīgās baznīcas dzimšanu ekumeniskā kontekstā. 
Tomēr tie nav tikai Kristus dibinātās draudzes korporatīvi svētki. Pirms 10 gadiem (2012.gada maijā) mācītājs Guntis Bukalders rakstīja tā: 
Vasarsvētkos mēs svinam ne tikai Jēzus augšāmcelšanos, ne tikai Viņa pacelšanos Debesīs — Viņa valdīšanas sākumu, apsēžoties pie Dieva–Tēva labās rokas Debesīs, bet arī Kristus uzsākto pārveides darbu mūsos, kad Viņš atceļ Bābeles valodu sajaukšanas lāstu, pārveidojot ļaudis par jaunu radījumu Kristū. 
Lai arī jums katram šodien priecīgi un svētīgi svētki!
Kristīgās Baznīcas dzimšanas diena Kristīgās Baznīcas dzimšanas diena Reviewed by VA redakcija on svētdiena, jūnijs 05, 2022 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.