Adventistu Rīgas 5.draudze nobalso par izstāšanos no LDS

6.martā Rīgas Adventistu 5.draudzes locekļi virtuālajā telpā sapulcējās uz draudzes pilnsapulci, lai lemtu par tālāko rīcību pēc LDS lēmuma atlaist no darba draudzes mācītāju Ģirtu Rozneru. 4 stundas garajā sapulcē tika nobalsots par izstāšanos no Latvijas Draudžu savienības (LDS) un kļūšanu par autonomu, patstāvīgu adventistu draudzi.


Balsojums nebija vienprātīgs. Pirms balsojuma tika rīkotas debates. Tajās ikviens varēja paust savu reakciju uz draudzes padomes piedāvājumu balsot par izstāšanos no LDS. Padome norādīja uz riskiem, kādi būs, pieņemot jebkuru no lēmumiem. Kā bija teikts izplatītajā paskaidrojumā, ja vairums nobalsos par izstāšanos, tiem, kuri labāk vēlas redzēt sevi piederīgus draudzei, kas darbojas Latvijas draudžu savienības sastāvā, būs vilšanās. Iespējams, kādi draudzi pametīs un pāries uz citām SDA draudzēm, citi varbūt vēlēsies veidot jaunu grupu mācītāja Viestura Reķa vadībā. Savukārt, ja balsojums būs pret izstāšanos, vilšanās būs cilvēkiem, kuri ir sarūgtināti par draudžu savienības pēdējo gadu darbības stilu un metodēm. Viņi varētu draudzi pamest un veidot jaunu grupu iepriekšējā mācītāja vadībā.

No vairāk nekā 100 klātesošajiem draudzes locekļiem 75 nobalsoja par izstāšanos, 19 bija pret. Vēl ap 20 cilvēki izvēlējās balsošanā nepiedalīties, šādi paužot savu neitrālo nostāju pret jebkuru no lēmumiem.

Tā kā draudzes vairākums atbalstīja draudzes izstāšanos no LDS, sapulcē tika apstiprināti arī jaunie statūti, kuros noteikts, ka turpmāk draudze sauksies Adventistu Rīgas draudze. Tā “saglabā savu Septītās dienas adventistu konfesionālo piederību, bet ir pilnībā neatkarīga un darbojas autonomi”.

Tāpat draudze nobalsoja, ka viņi turpinās algot kā mācītāju Ģirtu Rozneru.

Jāpiebilst, ka līdzšinējā Rīgas 5.draudze ir otra lielākā adventistu draudze Latvijā.
Adventistu Rīgas 5.draudze nobalso par izstāšanos no LDS Adventistu Rīgas 5.draudze nobalso par izstāšanos no LDS Reviewed by VA redakcija on svētdiena, marts 07, 2021 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.