Adventisti Libānā – dramatiskie notikumi


Traģēdija Libānas galvaspilsētā Beirutā ir skārusi ļoti daudzus. Izmisums mijas ar dusmām, un žēlsirdība ar centieniem palīdzēt. Adventistu palīdzības organizācijas ADRA Libānas nodaļa ir aktīvi iesaistījusies, cenšoties nodrošināt glābējus un cietušos ar pārtiku, dzeramo ūdeni un pirmās nepieciešamības precēm. ADRA’s Tuvo Austrumu un Ziemeļamerikas reģiona vadītājs Ginters Valauers skaidro, ka cilvēkiem nav kur gulēt:
Viņiem vajadzīgas ir gultas, teltis, ģeneratori, jo pilsēta lielākoties palikusi bez elektrības. Mēs zinām, ka vairākos rajonos, kas ir tuvu epicentram, postījumi ir milzīgi. Mūsu komandas cenšas ātri aptvert situāciju, lai sarūpētu nepieciešamāko palīdzību bērniem un ģimenēm.


   
ADRA komandas iesaistījušās palīdzības sniegšanā piecos tuvākajos rajonos, kas ir ap ostu. “Mūsu lūgšanas ir ar Libānas tautu, īpaši ar bērniem un ģimenēm, kuras ir skārusi katastrofa un kas ir zaudējuši savus mīļos un ir ievainoti. Mēs bijām aktīvi iesaistījušies palīdzības sniegšanā Libānā līdz ar koronavīrusa izplatīšanos, lai palīdzētu vietējai sabiedrībai pārvarēt veselības aprūpes un ekonomiskās krīzes radītos izaicinājumus, un nu esam gatavi sniegt papildus atbalstu jaunajā krīzē,” saka ADRA prezidents Mihaels Krūgers.


Jāpiebilst, ka postošajos sprādzienos cietuši arī divi adventistu dievnami, Tuvo Austrumu Universitātes ēkas, divas adventistu vidusskolas un mācību centrs bēgļu bērniem. Kā zināms, Libānā patvērumu atradis pusotrs miljons bēgļu, kas ieradušies tur no kara postītās Sīrijas. Adventistu baznīca centusies palīdzēt arī šiem cilvēkiem. Labā ziņa ir tā, ka Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas misijas administrācija ir apzinājusi visus savus darbiniekus, un neviens no viņiem sprādzienos nav gājis bojā. 


Attēlā redzams viens no adventistu dievnamiem, kas cietis no sprādziena izraisītā triecienviļņa.


VA, apkopojot informāciju no ziņu aģentūras ANN un vietnes atoday.org
Adventisti Libānā – dramatiskie notikumi Adventisti Libānā – dramatiskie notikumi Reviewed by VA redakcija on sestdiena, augusts 08, 2020 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.