Kopā vai individuāli?

Rietumu pasaulē kristietība ir intīma un individuāla. Tādus secinājumus var izdarīt, lūkojoties uz aptaujas rezultātiem par to, kā adventisti praktizē savu ticību.

Kopumā pasaulē apmēram puse adventistu ir iesaistījušies mazajās grupās un arī veido kopīgus lūgšanu brīžus savās mājās. Otra puse to nedara. Šādi ir skaitļi, runājot par ģimenes kopīgiem lūgšanu brīžiem un mazajām grupām.

Aina gan ir krietni atšķirīga dažādās pasaules malās. Gan Ziemeļamerikā, gan Austrālijā, Eiropā un bijušajā PSRS teritorijā situācija ir ļoti līdzīga. Tur mazo grupu aktivitātēs iesaistījies tikai apmēram katrs trešais draudzes loceklis. Toties, piemēram, Indijā, to praktizē vairāk nekā trīs ceturtdaļas adventistu. Mazās grupas ir populāras arī Āfrikā un Āzijā.

Līdzīga situācija ir ar lūgšanām ģimenes lokā. Rietumos to ikdienā praktizē tikai trešdaļa. Tikai puse to dara reizi mēnesī. Savukārt, piemēram, Indijā, trīs ceturtdaļas ģimeņu gandrīz katru dienu rīko kopīgus lūgšanu brīžus, un vairāk nekā 90 procenti to dara vismaz reizi nedēļā.

Personiskajās lūgšanās savukārt visvairāk laika pavada eiropieši un amerikāņi. Vairāk nekā trīs ceturtdaļas Rietumu adventistu saka, ka viņiem ir svarīgi ik dienas pavadīt laiku personiskās lūgšanās. Kamēr Indijā to ikdienā dara tikai puse no aptaujātajiem.
Kopējā aina ir šāda:

Atgādinām, aptauja veikta 2018.gadā, visā pasaulē uzrunājot gandrīz 65 tūkstoš adventistu.
Kopā vai individuāli? Kopā vai individuāli? Reviewed by VA redakcija on trešdiena, februāris 06, 2019 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.