Kad atgriezīsies Kristus?

Kristus nāks drīz. Par to vairums adventistu ir pārliecināti. Taču ko nozīmē drīz?

Pasaulē veiktā adventistu aptauja rāda interesantu dažādību. Uz jautājumu, vai ticat, ka Kristus atnāks ļoti drīz, 93 procenti atbildējuši, ka tam tic. Ļoti pārliecinošs skaitlis. Tomēr precizējot jautājumu, atbildes izrādījušās patiešām atšķirīgas.

Kad tika uzdots jautājums, vai Kristus atnāks viņu dzīves laikā, trešdaļa pauda pilnīgu pārliecību par to. Pārējie savās atbildēs bija mazliet piesardzīgāki.

Vēl raibāka aina parādījās, kad jautājums tika uzdots pavisam konkrēti – vai jūs sagaidāt Kristus atnākšanu tuvāko 20 gadu laikā. Vairums pauda skepsi.

Te nu jāatzīst, ka aina dažādās pasaules daļās ir krietni atšķirīga. Visskeptiskākie par Kristus tuvo nākšanu ir eiropieši. Tieši Transeiropas divīzijā, kurā ietilpst arī Latvija, tikai daži procenti adventistu Kristu gaida savas dzīves laikā. Absolūtais vairums par Jēzus atgriešanās laiku nav pārliecināti. Savukārt Āzijā divas trešdaļas adventistu Jēzus atgriešanos sagaida vēl savas dzīves laikā.

Pirms gada VA Latvijas adventistiem jautāja, vai viņi sagaida Kristus atgriešanos tuvāko 50 gadu laikā. Mazāk nekā 30 procentu toreiz atbildēja „jā”. Savukārt 60 procenti uz šo jautājumu nespēja atbildēt.

Pasaulplašā socioloģiskā aptauja tika veikta 2018.gadā. Kopumā tika aptaujāti gandrīz 65 tūkstoš adventistu dažādās valstīs.
Kad atgriezīsies Kristus? Kad atgriezīsies Kristus? Reviewed by VA redakcija on trešdiena, februāris 20, 2019 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.