Lemj par Ivo Roderta izslēgšanu, viņš aiziet pats

Septītās dienas adventistu Rīgas Centra draudzes padome nolēmusi virzīt balsošanai jautājumu par sava bijušā mācītāja Ivo Roderta izslēgšanu no draudzes.

Anglijā dzīvojošais mācītājs šī iemesla dēļ ir lūdzis viņa vārdu svītrot no draudzes sarakstiem.



Pirms vairāk nekā gada Ivo Roderts tika atstādināts no saviem mācītāja pienākumiem Rīgas Centra draudzē pēc tam, kad Draudžu savienības padome saņēma vairāku desmitu draudzes locekļu sūdzību (VA lasītājiem ar šīs sūdzības saturu bija iespēja iepazīties). Pēc trīs mēnešiem viņš tika atlaists no darba. Līdz ar mācītāja atlaišanu Centra draudzes padomi pameta puse padomes locekļu, kas vēlāk pievienojās Rīgas 5.draudzei. Centra draudzei nācās ievēlēt jaunu padomi. Šī izveidotā padome pagājušajā nedēļā nolēma virzīt uz draudzes stundu jautājumu par Ivo Roderta izslēgšanu no draudzes.

Kā VA apstiprināja pašreizējais draudzes mācītājs Andrejs Āriņš, divas trešdaļas padomes locekļu esot balsojuši par to, lai Ivo Rodertu varētu izslēgt no Adventistu baznīcas rindām. Viņam pārmet neslavas celšanu draudzei, melošanu un šķeltniecību. Lūgts precizēt, A.Āriņš atzina, ka runa ir par tiem pašiem pārmetumiem, kas jau bija izteikti pirms vairāk nekā gada. Padomes sēdē esot aktualizēts jautājums par to, ko darīt ar Ivo Roderta iesniegumu atlaist viņu uz Rīgas 5.draudzi. Taču tā vietā padomē atbalstu guvis cits risinājums - rosināt viņu izslēgt no draudzes. Pats Āriņš neesot šo ideju atbalstījis, taču palicis mazākumā.

Lai gan pagājušajā gadā līdz ar Ivo Roderta atlaišanu vēlmi pamest draudzi paziņoja vairāki desmiti draudzes locekļu, viņi uz Rīgas 5.draudzi tika atlaisti tikai šogad. Visi, izņemot vienu. Gada sākumā Centra draudze nobalsoja, ka Ivo Rodertu uz Rīgas 5.draudzi nelaidīs. Tikmēr pats bijušais mācītājs bija Latviju atstājis un jau kopš pagājušā gada dzīvo Lielbritānijā. Tagad, vairāk nekā gadu pēc notikušā, padome nolēmusi viņu izslēgt no draudzes rindām. Draudzi atstājušie draudzes locekļi domā, ka tieši tāpēc Centra draudze neļāva Ivo Rodertam pievienoties “piektajiem”, lai varētu viņu izslēgt no Adventistu baznīcas.

Mācītājs Andrejs Āriņš VA apstiprināja, ka palīgmācītājam Mārtiņam Subatovičam lūgts sazināties ar Ivo Rodertu, tomēr pagaidām tas neesot izdarīts. VA sazvanīja Ivo Rodertu Lielbritānijā. I.Roderts atzina, ka draugi viņam ir pastāstījuši par Centra draudzes padomes lēmumu, taču padome ar viņu nav sazinājusies. Viņš neslēpa savu vilšanos par šādu lēmumu. Viņš esot nolēmis draudzes vadībai tās uzdevumu atvieglot. Jau šodien viņš ir nosūtījis savu iesniegumu svītrot viņa vārdu no draudzes sarakstiem. Līdz ar to no šodienas Ivo Roderts vairs nebūs Adventistu baznīcas loceklis.

Kā I.Roderts paskaidroja telefonsarunā, viņš nevēloties, lai viņa vārdu turpina aizmuguriski locīt draudzes stundā. Pavasarī vienu nedēļu ciemojoties Latvijā un satiekot dažus no Rīgas Centra draudzes, viņš esot sapratis, ka vecākās paaudzes draudzes locekļi nezina par notiekošo. Tie viņam esot sirsnīgi jautājuši, kad viņš atkal ieradīsies savā draudzē. Lai pasargātu šos cilvēkus un viņiem nebūtu jāuzklausa daudzās apsūdzības, viņš nolēmis Adventistu draudzi pamest. Saskaņā ar esošo draudzes kārtību, ja cilvēks vēlas draudzi atstāt, draudzei šis lūgums ir jārespektē un jāpieņem zināšanai bez tālākas balsošanas.

Jautāts par tālāko, Ivo Roderts atzina, ka nezina atbildēt. Ja pagājušajā gadā, dodoties prom, viņš esot cerējis atgriezties Latvijā, tad šobrīd šī iespēja ir mazticama. Šie notikumi nekādā ziņā nemaina to aicinājumu uz kalpošanu, ko Ivo ir jau sen saņēmis no Dieva, taču Adventistu baznīcā līdzdalība šobrīd viņam ir liegta.

A.Tomsons
Lemj par Ivo Roderta izslēgšanu, viņš aiziet pats Lemj par Ivo Roderta izslēgšanu, viņš aiziet pats Reviewed by VA redakcija on otrdiena, jūnijs 20, 2017 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.