Koronavīruss slēdz dievnamus

Ko darīsim, ja jaunais koronavīruss izplatīsies? Vai būsim gatavi aizslēgt dievnamu durvis un sabatos kopā nepulcēties?

Šis jautājums ir kļuvis aktuāls vairākās pasaules valstīs. Itālijas Adventistu vadība aicinājusi draudzes 5 Itālijas reģionos atcelt visus dievkalpojumus šajā sestdienā (29.februārī) un, iespējams, arī nākamajos sabatos. Aicinājums sekojis pēc tam, kad varasiestādes lūgušas nerīkot nekādus kopīgus pasākumus. Ir arī atceltas nākamās sporta spēles, slēgti muzeji un izstāžu zāles, pārtrauktas mācības skolās un aizvērti bērnudārzi. Adventisti aicināti sekot līdzi dievkalpojumiem Adventistu TV vai radio pārraidēs, kā arī internetā no vietām, kur ikdienas dzīve šobrīd nav traucēta.

Līdzīga situācija ir Japānā un Ķīnā. Diemžēl no Ķīnas ir saņemtas arī bēdīgas ziņas. Informācija par saslimušajiem adventistiem bija jau februāra sākumā. 11.februārī kļuva zināms par pirmo adventistu, kurš miris no COVID-19. Bijušais Adventistu baznīcas vadītājs Roberts Folkenbergs, kurš šobrīd pārrauga draudžu darbu Ķīnā, ziņo, ka adventisti visādos veidos cenšas atbalstīt varasiestādes. Palīdzības organizācija ADRA iesaistījusies medicīniskās un sociālās palīdzības sniegšanā. Hebejas provincē, kas ir jaunā vīrusa epicentrs un izcelsmes vieta, ir salīdzinošo liela adventistu kopiena, un tajā darbojas daudzas draudzes. Baznīcas vadība atzīst, ka šobrīd misijas darbs ir ierobežots, un aicina draudzes locekļus visā pasaulē aizlūgt.

To, cik būtiski ir ievērot piesardzības pasākumus, rāda notikumi Dienvidkorejā, kur vīruss strauji izplatījies. 60 procenti no apmēram tūkstoš saslimušajiem izrādījušies Jēzus Šinheoņas baznīcas sekotāji. (Starptautiskie mediji to sauc par sektu, jo tās dibinātājs sevi nodēvējis par Kristu, kurš Tiesas dienā paņems uz debesīm 144 tūkstoš izredzēto.) Turklāt Degu pilsētā, kur vairākums inficējušies, atbildīgais par cīņu pret koronavīrusu izrādījies vietējās draudzes loceklis. Tas kļuvis par vienu no apspriestākajiem tematiem Dienvidkorejā šīs nedēļas laikā. Dienvidkorejas varasiestādes nolēmušas veikt testu visiem 250 tūkstoš šīs baznīcas sekotājiem. Kaut arī kopējie dievkalpojumi tur aizliegti, kļuvis zināms, ka daudzi turpinājuši pulcēties mazās grupās, izraisot mediju un apkārtējo ļaužu sašutumu.

Adventistu baznīcas vadība aicinājusi draudzes locekļus cieši sadarboties ar valsts struktūrām. Veselības departamenta vadība izplatījusi paziņojumu, aicinot ievērot visus nepieciešamos piesardzības pasākumus. Lielākais Adventistu medicīnas centrs Lomalindā (Kalifornijā, ASV) 26.februārī rīkoja paneļdiskusiju, kurā skaidroja, kāda varētu būt viņu atbilde uz COVID-19 izplatīšanos.
Šo paneļdiskusiju varat noskatīties šeit: facebook.com/LLUHealth/
Koronavīruss slēdz dievnamus Koronavīruss slēdz dievnamus Reviewed by VA redakcija on piektdiena, februāris 28, 2020 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.