Kāpēc cilvēki neinteresējas par Dievu? (3)

Šīs ir atziņas, kuras, Nīderlandē tiekoties ar mācītājiem un viņu dzīvesbiedriem,
ir līdzdalījis Jaunās Derības pētnieks un teologs Džons Paulīns.

Mācītājs var ne tikai pacelt draudzi, bet arī to pazaudēt. Es pavisam nesen viesojos kādā draudzē, kurā gandrīz nekad nav bijis vairāk par 60-70 cilvēkiem. Divdesmit gadu laikā tur ir nomainījušies 10(!) mācītāji. Šo 20 gadu laikā draudzē ir bijuši divi pacēluma periodi. Abas reizes tie bija tad, kad draudze bija palikusi bez mācītāja. Otrajā no šīm reizēm iniciatīvu savās rokās bija ņēmuši jaunieši. Tā kā draudzē nebija mācītāja, viņi sāka vadīt dievkalpojumus. Lai dzirdētu, kā tas notiek, uz dievnamu bija sākuši nākt viņu vecāki, radi un draugi. Dažu mēnešu laikā draudze izauga trīskārtīgi.

Tas ļoti ieinteresēja draudžu konferences vadību. Viņi nolēma šai ātri augošai draudzei atrast vislabāko mācītāju. Tāds arī tika atrasts. Mācītājs bija labs. Bet viņam bija savi priekšstati par to, ko drīkst un ko nedrīkst dievkalpojumā. Mācītājs uzskatīja, ka baznīcā neiederas elektroniskie mūzikas instrumenti. Izveidojās domstarpības ar jauniešu nodaļas vadītāju. Mācītājam bija lielāka teikšana, un vadītājs piekāpās. Drīz vien viņš draudzi atstāja. Tagad draudzē ir 40 cilvēki un vislabākais mācītājs.

Ja jūs gribat veselīgu draudzi, dodiet vairāk vaļas draudzes locekļiem. Lai viņi ir tie, kas darbojas, strādā un kalpo Dievam.
Kāpēc cilvēki neinteresējas par Dievu? (3) Kāpēc cilvēki neinteresējas par Dievu? (3) Reviewed by VA redakcija on piektdiena, oktobris 13, 2017 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.