Adventisti Lietuvā alkst pārmaiņas


Lietuvas adventistiem šodien ievēlēts jauns vadītājs – 

turpmāk Lietuvas draudžu savienību vadīs (līdzšinējais Viļņas draudzes) 

mācītājs Valius Eičinas.


Lietuvas Adventistu draudžu savienības jeb konferences kongresā ir savas kaislības. Pirmajā kongresa dienā, 28.septembrī, bija paredzēts ievēlēt konferences vadītāju jeb bīskapu. Ierastā kārtībā tika izraudzīta Nominācijas komiteja, kura pēc apspriedes draudžu vadītāja amatam izvirzīja līdzšinējo konferences vadītāju Bertoldu Hibneru. Tomēr, kā jau bija gaidāms, pret viņu tika izvirzītas iebildes, un Nominācijas komiteja tika aicināta šīs iebildes uzklausīt un nomināciju vēlreiz pārskatīt.

VA jau pirms kongresa sasniedza ziņas, ka Lietuvā daudzi ir neapmierināti ar B.Hibneru baznīcas vadītāja amatā. Tiesa, kas īsti cilvēkus neapmierina, mums nav zināms. Pastāvošā baznīcas kārtība šajā ziņā paredz slepenību. Delegāti nedrīkst izteikt savus pārmetumus publiski, tikai slēgtā Nominācijas komitejas sēdē. Savukārt Nominācijas komitejas locekļi nedrīkst šos pārmetumus vēlāk atklāt. Protams, tas rada augsni dažādām spekulācijām un baumām, kuras, visticamāk, šajās dienās cirkulē Lietuvas adventistu vidū. Neoficiāli tiek minēts, ka runa ir par cilvēciskām attiecībām un spēju sastrādāties jeb saprasties.

Lai arī kādi bijuši iebildumi, taču interesants ir fakts, ka slēgtajā telpā B.Hibneram izteiktie pārmetumi Nominācijas komitejai likušies vērā ņemami. Tāpēc Nominācijas komiteja pati atsauca izvirzīto nomināciju un uzrunāja citu kandidātu. Uzrunātais lūdza pārdomu laiku līdz rītam. Arī šodien, piektdien, 29.septembrī, līdz pat pusdienlaikam nebija nekādu ziņu, kas lika domāt, ka uzrunātais kandidāts ir atteicies. Tikmēr sapulcējušies delegāti laiku īsināja, dziedot kopējās dziesmas (redzams attēlā). Tikai pēc divpadsmitiem dienā Nominācijas komiteja paziņoja, ka ir jauns kandidāts – Viļņas draudzes mācītājs. Ar balsu vairākumu delegāti viņu apstiprināja konferences vadītāja amatā.
Kreisajā pusē jaunais Lietuvas draudžu vadītājs V.Eičinas
un labajā pusē iepriekšējais vadītājs B.Hibners

Ņemot vērā lielo slepenību, kāda adventistiem ir, izraugot savu vadītāju, šobrīd, kad top šī ziņa, nav zināms, vai V.Eičinas ir tas pats kandidāts, kuru Nominācijas komiteja uzrunāja pirmās dienas vakarā. Ņemot vērā ilgo vilcināšanos, ir iespējamas divas versijas: vai nu V.Eičinas tika ilgstoši pierunāts, vai arī uzrunāts bija cits cilvēks, taču viņš atteicies, un tad saruna bijusi ar Viļņas draudzes mācītāju.

Jāpiebilst, ka iepriekšējais vadītājs Bertolds Hibners Lietuvā draudzes pārraudzīja kopš 2005.gada. 8 gadus jeb divas reizes viņu šajā amatā iecēla Baltijas ūnija, jo tikai pirms dažiem gadiem Lietuvā tika izveidota patstāvīga draudžu savienība jeb konference. 2013.gadā bija sasaukts pirmais Lietuvas draudžu savienības kongress, un ūnijas izraudzītais Bertolds Hibners tika ievēlēts kā konferences prezidents. Tomēr delegāti ar viņa darbību nav bijuši apmierināta. Tagad, pēc četriem gadiem, kongresa dalībnieki ir vēlējušies pārmaiņas. Vai un kādas tās būs, to mēs redzēsim nākamajos gados. Nomainīts ir arī konferences sekretārs. Šajā amatā (gan pagaidām uz pusslodzi, jo viņš strādā lielā uzņēmumā) ievēlēts Algimantas Jankevičius.
Adventisti Lietuvā alkst pārmaiņas Adventisti Lietuvā alkst pārmaiņas Reviewed by VA redakcija on piektdiena, septembris 29, 2017 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.