Apsveikumi 120 gadu adventisma Latvijā pastāvēšanas atceres svētkos

Adventistu Baznīca Latvijā savos 120 gadu pastāvēšanas svētkos saņēma sveicienus no Ministru prezidenta Māra Kučinska un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka Andra Amerika, viņi atzinīgi novērtēja Baznīcas klātesamību sabiedrībā, rūpes par kristīgām vērtībām.

Klātienē svētku dievkalpojumā adventistus sveica Romas katoļu baznīcas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs, sacīdams, ka kāda māsa starpbrīdī viņam atklājusi, ka lūdz Dievu arī par viņu. Arhibīskaps arī pievērsās jau iepriekš izskanējušajam jautājumam par vienotību, uzsvērdams, ka tas nav tikai Adventistu Baznīcā aktuāls jautājums, tas ir aktuāls arī visas Latvijas kristiešu vidū. Viņš arī izteica aicinājumu lūkoties uz to, kas mūs vienos. Un mūs vieno ticība Jēzum Kristum, ticība Svētajai Trīsvienībai un ticība Kristus Otrajai nākšanai. Katras baznīcas specifiskā mācība ir interpretācija, kā mēs to redzam palīdzošu draudzes darbam, un atstāsim tajā brīvību. Z.Stankeviča novēlējums – Runāsim labu viens par otru un lūgsimies viens par otru! Pāri pār visu, lai ir mīlestība. Lai Dievs to pavairo jūsu un mūsu starpā!

Latvijas Apvienoto Metodistu draudzi pārstāvēja mācītājs Jānis Baumanis, sacīdams sveiciena vārdus no Ebreju vēstules 3:14 Mēs esam Kristus līdzdalībnieki, mums vajag vien sākotnējo pamatu cieši paturēt līdz pat piepildījumam. Lai šie ir iedrošinājuma vārdi tālajā ceļā, jo 120 gadi, noteikti ir brīdis, kad ir nepieciešams iedrošinājums turpmākajam ceļam.

Latvijas kristīgā radio prezidents Tālivaldis Tālbergs teica, ka tikai pateicoties Kristum viņš var saukt klātesošos par brāļiem un māsām Kristū. Viņš dalījās atmiņās par koncertu Limbažos, kas bija iespējams pateicoties Kristus vadībai, un tikai pateicoties Kristum, nekam citam. Un arī šodien mēs esam vienoti Kristus cerībā, kā rakstīts ielūgumā, un mēs būsim spiesti vienoties aizvien vairāk, tā laika dēļ, kurā esam uzsvēra T.Tālbergs, un tas iespējams tikai Dieva Svētā Gara spēkā, viņš piebilda. Lai Dievs bagātīgi, bagātīgi svētī!

Latvijas Bībeles biedrības ģenerālsekretārs Valdis Tēraudkalns, saskatīja simbolismu tajā, ka šie svētki notiek Rīgas centrā, Latviešu Biedrības namā, jo arī mēs esam daļa no Latvijas sabiedrības. Latvijas Bībeles biedrībai ir izveidojusies cieša un ilgstoša sadarbība ar Adventistu draudzi, gan telpas, gan darbinieki kopīgi, reiz J.Kupalas ielā dievnama telpās atradās vieta arī Bībeles biedrības grāmatu noliktavai, uzticīgi Bībeles biedrībā darbojas mācītājs O.Incenbergs, laba sadarbība bijusi arī ar V.Zilgalvi, S.Teremti un citiem. "Ko gan lai citu Bībeles ļaudīm, lai dāvina ja ne Bībeli?" sacīja V.Tēraudkalns, dāvinādams jaunāko Latvijas Bībeles biedrības izaiduma Bībeli.



(paldies Līvijai Baltrušaitei-Karzonei par informāciju un fotogrāfijām)
Apsveikumi 120 gadu adventisma Latvijā pastāvēšanas atceres svētkos Apsveikumi 120 gadu adventisma Latvijā pastāvēšanas atceres svētkos Reviewed by VA redakcija on otrdiena, septembris 20, 2016 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.