Savienības padomes sēde skaidrību neieviešs


Kā jau iepriekš bija ziņots, vakar (2015.gada 2.marts) Rīgas Centra draudzes atstādinātais mācītājs bija uzaicināts uz Draudžu savienības padomes sēdi, lai atbildētu uz jautājumiem par draudzes šķeltniecību un ētikas standartu pārkāpumiem. Saskaņā ar iepriekš pieņemto lēmumu, Padomei 3 mēnešu laikā jāpieņem lēmums par to, vai atjaunot Ivo Rodertu draudzes mācītāja amatā.

VA sazvanīja Adventistu baznīcas bīskapu Vilni Latgali, lai uzzinātu vakardienas (2015.03.02) Padomes sēdes rezultātu. Kā paskaidroja V.Latgalis, vakar galējais lēmums nav pieņemts un vismaz tuvāko divu nedēļu laikā tāds nav gaidāms. Padome vakar divu stundu garumā esot uzklausījusi Ivo Rodertu. Kā sacīja Vilnis Latgalis, Padome nolēmusi tuvākajās dienās konsultēties par tālāko rīcību. Tiesa, viņš nekonkretizēja, ar ko un par kādiem jautājumiem šīs konsultācijas būs.

Pats mācītājs Ivo Roderts apstiprināja, ka viņam ir uzdoti dažāda veida jautājumi, no kuriem daudzi bijuši par šo Facebook lapu un informācijas publicēšanu. Taču sarunas gaitā viņam nav kļuvusi lielāka skaidrība par to, kāpēc tik pēkšņi tika pieņemts lēmums par viņa atstādināšanu un pārtrauktas sarunas ar vēstules parakstītājiem. Pārmetumi, ka viņš ir izteicis draudus vai izdarījis spiedienu, vakar vairs nav izteikti.

Arī Vilnis Latgalis VA sacīja, ka pārmetumi par spiedienu vai draudu izteikšanu neesot adresēti Ivo Rodertam, bet gan kādiem draudzes locekļiem. Proti, kādi citi draudzes locekļi (kā saprotams, tie, kas nav atbalstījuši šādas vēstules parakstīšanu) esot izdarījuši spiedienu uz tiem, kas ir parakstījuši vēstuli, un tas esot fiksēts. To viņš arī esot teicis draudzes padomei, un lai arī precīzi neatminas, bet domā, ka tā ir teicis arī Rīgas Centra draudzē. Ivo Roderts atzīst, ka viņam nav saprotams, kāpēc tādā gadījumā viņš ir atstādināts no amata, ja runa ir par citu cilvēku izteikumiem.
  • Tiesa, nav arī skaidrs, kāpēc tādā gadījumā uz iepriekšējo Padomes sēdi bija uzaicināti tie draudzes vecākie, kuri bija piedalījušies Ivo Roderta sarunās ar vēstules parakstītājiem. Viņiem bija jāatskaitās Padomei, vai viņi bija dzirdējuši draudus no Ivo Roderta.

Jebkurā gadījumā, pārmetumi par to, ka mācītājs varētu būt draudējis, šobrīd ir noņemti. Taču lielākas skaidrības par tālāko rīcību un esošā konflikta risinājumu pagaidām nav.

(Informāciju sagatavoja Aidis Tomsons)
Savienības padomes sēde skaidrību neieviešs Savienības padomes sēde skaidrību neieviešs Reviewed by VA redakcija on ceturtdiena, marts 03, 2016 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.