Pandēmijas sekas

COVID izraisītā pandēmija ir nesusi traģēdijas visā pasaulē, tajā skaitā Adventistu draudzēs. Nav veikti pētījumi, vai draudzes locekļi ir skeptiskāki pret vakcinēšanos nekā pārējā sabiedrība, tomēr nav šaubu, ka slimība ir bijusi nežēlīga pret visiem.


Precīzi cipari nav zināmi, taču vismaz 17 tūkstoš adventistu ir miruši, tajā skaitā ap 800 mācītāju, no COVID-19. Šādus dramatiskus skaitļus Ģenerālkonferences Rudens sesijā atklāja salīdzinoši nesen ievēlētais Ģenerālkonferences izpildsekretārs Ertons Kolers. Protams, daudzās valstīs vakcīnas joprojām ir grūti pieejamas un to trūkst, un šajos aprēķinos iekļauta informācija no visas pasaules.

Pandēmija ir radījusi vēl vienu bēdīgu tendenci. Ir strauji samazinājies kristībnieku skaits. Ja 2019.gadā draudzei pievienojās 3.21 miljons cilvēku, tad 2020.gadā bija tikai ap 800 tūkstoš kristībnieku. Tajā pašā laikā draudzes locekļu aizplūšana no draudzes nav mazinājusies. Vidēji draudzi pamet 41 procents no tiem, kas tai kādreiz ir pievienojušies. Vislielākā vilšanās bija vērojama 2019.gadā, kad draudzi atstāja vairāk nekā miljons cilvēku.

Labā ziņa ir tā, ka pandēmija nav ietekmējusi cilvēku gatavību ziedot. Finansiāli baznīcas stāvoklis kopumā nav pasliktinājies.

Pandēmijas sekas Pandēmijas sekas Reviewed by VA redakcija on pirmdiena, oktobris 11, 2021 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.