Rīgā būs jauna draudze

Rīgā būs jauna adventistu draudze ar nosaukumu „Cerība”. To pamatā veidos tie kādreizējās Rīgas 5.adventistu draudzes cilvēki, kas nevēlējās izstāties no Latvijas Draudžu savienības.

Kā jau esam informējuši, pēc tam, kad LDS no amata atbrīvoja Rīgas 5.draudzes mācītāju Ģirtu Rozneru, draudze 6.marta pilnsapulcē nobalsoja par izstāšanos no draudžu savienības, mainot statūtus un lūdzot Uzņēmumu reģistru draudzi reģistrēt kā neatkarīgu adventistu draudzi. No vairāk nekā 100 klātesošajiem draudzes locekļiem 75 nobalsoja par izstāšanos, 19 bija pret un vēl 20 izvēlējās balsošanā nepiedalīties. Tie, kas bija pret, nevēlējās pievienoties kādai no esošajām Rīgas draudzēm. Līdz ar to, ņemot vērā viņu vajadzības, Latvijas Draudžu savienība ir atbalstījusi vēlmi veidot jaunu draudzi galvaspilsētā ar nosaukumu „Cerība”. Tās mācītājs būs Viesturs Reķis.

Kaut arī lēmums par izstāšanos tika pieņemts jau marta sākumā, process ieilga, jo līdz ar draudzes iesniegumu Uzņēmumu reģistrā savas pretenzijas iesniedza arī Latvijas Draudžu savienība. Viņi iebilda pret iespēju Latvijā veidot neatkarīgu adventistu draudzi. Lai pieņemtu izsvērtu un pamatotu lēmumu, Uzņēmumu reģistrs pieprasīja atzinumu no Tieslietu ministrijas, pagarinot lēmuma pieņemšanu līdz maija vidum. 11.maijā, balstoties uz visiem saņemtajiem juristu un ekspertu atzinumiem, UR pieņēma draudzei labvēlīgu lēmumu un reģistrēja Adventistu Rīgas draudzi kā Septītās dienas adventistu konfesijai piederošu neatkarīgu draudzi.

Rēķinoties ar Uzņēmuma reģistra pieņemto lēmumu, Latvijas draudžu savienība 25.maijā atzina, ka vairs neuzskata Adventistu Rīgas draudzi par piederīgu draudžu savienībai, neatzīstot arī draudzes konfesionālo piederību. Bet lai pieņemtu tos cilvēkus, kas vēlas būt daļa no LDS, tika nolemts izveidot jaunu draudzi. Adventistu baznīcas mājas lapā ir publicēts aicinājums ikvienam bijušās Rīgas 5.adventistu draudzes cilvēkiem, kas vēlas kļūt par jaunās draudzes locekļiem, pieteikties pie mācītāja Viestura Reķa.
Kaut arī šie notikumi, kā jau tika prognozēts, radījuši šķelšanos, cilvēki abās draudzes pusēs izteikuši cerību, ka pēc trauksmainajiem notikumiem situācija stabilizēsies, un draudzes turpmāk sadarbosies, veidojot savstarpēji draudzīgas un mīlestībā balstītas attiecības.

Adventistu Rīgas draudze turpinās sanākt Akas ielā, bet par to, kur varētu pulcēties draudze „Cerība”, informācija vēl sekos.
Rīgā būs jauna draudze Rīgā būs jauna draudze Reviewed by VA redakcija on piektdiena, jūnijs 11, 2021 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.