BAUC prezidents viesojas Liepājā

9.novembrī Baltijas ūnijas prezidents Ivo Kāsk pirmo reizi kādā no Latvijas draudzēm kalpoja dievkalpojumā kā viesmācītājs. Viņš bija priecīgs, ka uzaicinājums ir nācis no Liepājas, un viņš varēja būt kopā ar draudzi šeit, Kurzemē.

Ivo savā svētrunā atgādināja, cik neparasta ir žēlastība. Kristieši bieži ir pieraduši pie apgalvojuma, ka Dievs mīl grēciniekus un ka Dievs savā būtībā vēlas mums darīt labu, un mīl parādīt žēlastību. Bet patiesībā tā ir "netaisna", jo ir nenopērkama, nenopelnāma, tā ir dāvana, ko Dievs dod. Dievs mūs mīl, neskatoties uz to, ka esam darījuši un ko neesam darījuši; nekas to nemaina. Tomēr cik svētīgi ir tie brīži, kad mūsu acis atveras un mēs iepazīstam žēlastību un izjūtam vajadzību pēc tās.

Ivo iepazīstināja ar situāciju Igaunijas draudžu savienībā, jo tajā ir kalpojis gan kā mācītājs, gan Jauniešu nodaļas vadītājs, Komunikāciju nodaļas vadītājs, sekretārs un savienības prezidents. Igaunijas draudžu savienība mērķtiecīgi strādā pie jaunu draudžu dibināšanas, ar nodomu, lai draudze ir pieejama pēc iespējas vairāk cilvēkiem pēc iespējas dažādākās vietās. Ivo ir viens no šīs kustības dalībniekiem - mācītājs-koučs jaunu draudžu dibināšanā. Tiek organizētas konferences, apmācīti brīvprātīgie un veidotas jaunas draudzes.

Pagājušajā gadā ir atvērta jauna draudze – Kompass-, un slēgta viena līdz tam esoša, neliela draudze. Ivo uzsvēra, ka misijas- evaņģelizācijas aktivitātes Igaunijā tiek praktizētas nevis kā viens liels notikums ik pēc kāda laika perioda, bet gan sistemātiski, atkārtotu pasākumu ķēde ilgā laika posmā. Šobrīd veiksmīgas un populāras ir divas programmas, ko ar savienības atbalstu realizē draudzes - Creation Health un 20 nedēļu gara programma, kas pēc uzbūves ir līdzīga Alfa kursam, bet saturiski skar jautājumus par kristietību un baznīcu, lai atbrīvotu ļaudis no iesīkstējušiem priekšstatiem, kā Ivo smaidot teica - atbrīvo no alerģijas pret kristietību un baznīcu.

Dienas turpinājumā plkst. 16:00 notika lekcija- diskusija "Palīdzēt trūcīgajam - aizdot Dievam. Bībeliska mācība par laba darīšanu". Ivo maģistra studiju laikā pētīja jautājumus par diakoniju, par kalpošanu trūcīgajiem, sociālo sfēru, šie jautājumi ir saistījuši viņa uzmanību. Ivo ir vadījis arī patversmi Kuresārē, Sāremā, un darbojies kopā ar cilvēkiem no sociāli zemākiem slāņiem, darbojies šo cilvēku labā. Daloties pieredzē un atziņās, Ivo lika aizdomāties par to, kāda ir mūsu atbildes reakcija situācijās, kad mums ir iespēja palīdzēt. Mēs bieži domājam matemātiski: kad es kaut ko dodu, man paliek mazāk vai man pietrūks, vai man nepietiks. Tomēr Dieva Vārds mums māca dot, un tajā mēs tiekam svētīti. Varbūt mēs neatgūstam atpakaļ aizdoto, bet tas, kas mums pieder, tiek svētīts, un mums pietiek, mums netrūkst. Dievs dara labu, cilvēkus nešķirodams, un arī mēs tiekam uz to aicināti, un, kad mēs tā darām, mūsos atmirdz Dieva līdzība.

Palīdzēt trūcīgajam, vajadzībās nonākušajam ne vienmēr nozīmē iebērt monētas uz ielas pastieptā rokā. Palīdzēt ir ziedot savu laiku, pūliņus, resursus, uzmanību dažādās situācijās, dažādiem cilvēkiem, tas prasa spēku un tas nav vienkārši. Tomēr Ivo iedrošināja lūkoties pēc šādām iespējām, jo bieži ļoti dziļas vajadzības ir sastopamas ne vien uz ielas, bet pieticīgās mājvietās, kur ir vientuļās mātes ar bērniem, kur ir vecums, kur ir slimības, kur ir ciešanas. Būt tur par svētību ir aicinājums un izaicinājums.

Ivo pats savā ģimenē jau gadiem praktizē līdzekļu atlikšanu šīm kalpošanas iespējām, citu cilvēku vajadzībām. Citreiz ir nepieciešamība, un nauda tiek izlietota uzreiz tai pašā mēnesī, citreiz summa uzkrājas, un nāk brīdis, kad Tu vari palīdzēt un dot vairāk nekā tikai atvērt maku un teikt - nu redz, nekā nav!

Liepājnieki bija iepriecināti, iedrošināti un uzmundrināti šai dienā. Esam priecīgi un pateicīgi par ūnijas vadītāja vizīti mūsu pusē! Lai Dievs svētī, ka varam būt par svētību!

Ziņu sagatavoja mācītāja Līvija Baltrušaite-Karzone
BAUC prezidents viesojas Liepājā BAUC prezidents viesojas Liepājā Reviewed by VA redakcija on pirmdiena, novembris 11, 2019 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.