Vai ir pamatojums mācītāja atlaišanai no darba?


Mācītājs Ivo Roderts nav nožēlojis savu rīcību, atbildot uz sūdzībām par pieļautajiem pārkāpumiem un rīcību mācītāja amatā. Tas ir minēts kā galvenais iemesls, kāpēc Draudžu savienība ir nolēmusi nekavējoties viņu atbrīvot no darba. Kā jau iepriekš bija rakstīts (skat.šeit...), 2016.gada 23.maijā Ivo Roderts saņēma uzteikuma rakstu, kurā minēts pamatojums viņa atlaišanai. Lai VA lasītāji paši varētu lemt par mācītājam izteiktajām apsūdzībām un viņa atbildēm, publiskojam tos dokumentus, kas ir mūsu rīcībā.

Diemžēl jāatzīst, ka draudžu savienības uzskaitītie Ivo Roderta pārkāpumi, par kuriem mācītājam bija jāraksta paskaidrojums, ir traktēti kā iekšējās kārtības dokuments, kas nav publiskojams. Taču mācītāja atbildes, kas ir bijušas par pamatu mācītāja atlaišanai, nav slepenas. Tādēļ publicējam tās, lai VA lasītāji zinātu par izteiktajām apsūdzībām un rakstītajām atbildēm, kuru dēļ Draudžu savienības padome pieņēma lēmumu par mācītāja atbrīvošanu no darba.
www.facebook.com/notes/vēstis-adventistiem/ivo-roderta-paskaidrojums-atbildot-slēdzienam-par-pieļautajiem-pārkāpumiem

Viens no galvenajiem nosacījumiem, lai ļautu Ivo Rodertam turpināt darbu mācītāja amatā, bija vairāku rakstu un komentāru izdzēšana vietnes Facebook profilā „Vēstis Adventistiem”. Tā kā Ivo Roderts nav šī Facebook profila administrators, grūtas izvēles priekšā bija nolikta „Vēstis Adventistiem” redkolēģija: ja raksti netiks dzēsti, redkolēģija būs vainīga, ka mācītājs no darba tiks atlaists.
  • Balsojot VA redkolēģija nolēma, ka visi raksti tiks saglabāti, jo uztvēra šādu prasību kā šantāžu, ko var izmantot arī turpmāk satura cenzēšanai, nepakļaušanās gadījumā draudot mācītāju atlaist no darba.

Redkolēģija deleģēja Aidi Tomsonu uzrakstīt vēstuli LDS padomei. Publicējam arī šo iesniegumu. Izmantojam to papildus kā iespēju, lai iepazīstinātu lasītājus ar redkolēģijas sastāvu. Ceram nākotnē ar katru no redaktoriem iepazīstināt jūs vairāk. Esam arī atvērti redkolēģijas turpmākai paplašināšanai.
www.facebook.com/notes/vēstis-adventistiem/aida-tomsona-vēstule-adventistu-latvijas-draudžu-savienības-padomei

Tiem, kas vēlas iepazīties ar darba uzteikumu, dodam iespēju izlasīt arī to. Ivo Roderts ir ļāvis VA redkolēģijai to pārpublicēt.
www.facebook.com/notes/vēstis-adventistiem/darba-uzteikums-mācītājam-ivo-rodertam
Vai ir pamatojums mācītāja atlaišanai no darba? Vai ir pamatojums mācītāja atlaišanai no darba? Reviewed by VA redakcija on pirmdiena, maijs 23, 2016 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.