Uz misiju vērsta draudze

Pavasara nogalē Adventistu baznīcas oficiālajā vietnē tika paziņots par jaunas draudzes veidošanu ar nosaukumu „Cerība”. Kā bija teikts LDS padomes vēstījumā, tā būs draudze tiem kādreizējās Rīgas 5.draudzes cilvēkiem, kas nav vēlējušies aiziet no Latvijas draudžu savienības. Draudzes veidošana uzticēta mācītājam Viesturam Reķim


Kādas ir tālākās ieceres, un kas notiek ar jaunās draudzes izveidi?
Aicināju uz sarunu mācītāju Viesturu Reķi, kas vairakkārt atkārtoja, ka viņa mērķis nav nodarboties ar draudzes locekļu pārvilināšanu, bet gan uz misiju vērsta kalpošana. Lūk, neliela intervija ar viņu.

- Es nevienu neaģitēju pievienoties no citām draudzēm mūsu draudzei. Es neticu mākslīgai draudzes veidošanai. Ja runājam par kādreizējo Rīgas 5.draudzi, tad tie, kas nevēlas piederēt Adventistu Rīgas draudzei, var nākt pie mums vai arī doties uz kādu no citām draudzēm. Man liekas svarīgi, ka tiek respektēta katra cilvēka brīvā izvēle –palikt Adventistu Rīgas draudzē vai pievienoties mums. Es ceru, ka arī Adventistu Rīgas draudzes vadītāji darīs zināmu saviem draudzes locekļiem, ka ir šāda situācija, un tie, kas vēlas palikt saistīti ar Septītās dienas adventistu baznīcu Latvijā, var lūgt pārēju vai nu uz jaunizveidojamo draudzi „Cerība” vai kādu citu draudzi. Mūsu jaunās draudzes vīzija ir tā, ka draudzei ir kodols, kurš strādā, lai piesaistītu cilvēkus ne no citām draudzēm, bet darbojas misijas laukā. 

Vai jūsu draudzei ir jau izveidojies šis kodols?

- Jā, kaut kāds kodols ir, tas gan vēl veidojas. Daži saka, ka viņiem vajadzīgs laiks izlemt. Protams, mēs priecātos par vēl kādiem. Šobrīd pietrūkst pāris cilvēku, lai būtu nepieciešams skaits, kas vajadzīgs, lai oficiāli izveidotu jaunu draudzi (tie ir 20 cilvēki). 

Kad mēs šo jautājumu pārrunājām ar baznīcas vadību, konkrēts termiņš netika noteikts. Jaunajā LDS paziņojumā ir pieminēts 1.oktobris un ziemas sanāksme, kas parasti gan notiek novembra beigās, decembra sākumā. Acīmredzot LDS, konsultējoties ar ūniju, ir šādu lēmumu pieņēmusi. Man liekas, ka dažiem vajag ilgāku laiku. Taču, ja kādi vēlas piederēt mūsu draudzei, droši sazinieties ar mani, atsūtiet informāciju, un mēs kopā strādāsim. Tikai atkārtošos, ka mana stratēģija nav kādam kādu atņemt, lai veidotu citu draudzi.

Vai jūsu topošā draudze šobrīd satiekas tikai attālināti?

- Jā, pagaidām viss notiek caur Zoom platformu. Taču drīz mēs ceram arī sākt pulcēties klātienē. Šobrīd mēs organizējam finanses, notiek sarunas par iespējām īrēt telpas. Pagaidām precīzākas informācijas nav. Tiklīdz būs zināms, mēs šo informāciju publicēsim. Mēs ceram, ka tas varētu notikt pēc mēneša, augusta otrajā pusē. 

Pēdējā LDS paziņojumā bija teikts, ka Adventistu Rīgas draudze no 1.oktobra netiks uzskatīti par savējiem, un savstarpēja sadarbība vairs nebūs iespējama.

- Es šo tekstu lasu citādi. Runa ir par sludināšanu, ne par kopējiem pasākumiem. Draudzes rokasgrāmatā ir ieteikumi neaicināt runāt mācītājus, kas nav no mūsu baznīcas. Bet tas nenozīmē, ka mēs nevaram satikties, draudzēties, muzicēt. Šobrīd gan ir vajadzīgs laiks, lai nosēžas sakarsētās emocijas. Visi šie notikumi ir radījuši satraukumu, spriedzi, arī rūgtumu. Ir svarīgi, ka paiet laiks, sakarsētās emocijas norimst, un tad ir iespējams satikties un visu pārrunāt. 

Aidis Tomsons, VA

Uz misiju vērsta draudze Uz misiju vērsta draudze Reviewed by VA redakcija on trešdiena, jūlijs 14, 2021 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.