Ziemeļvācijā atjauno ordināciju

Jau 2012.gadā Adventistu baznīcas Ziemeļvācijas ūnijas kongresa delegāti nobalsoja par sieviešu ordinēšanu mācītāja amatā. Tomēr baznīcas vadība nolēma ar lēmuma īstenošanu nesteigties. 2013.gadā bija paredzēts Ģenerālkonferences sesijas balsojums par to, vai ļaut vietējām ūnijām pašām izlemt par ordināciju. Pēc tam, kad balsojums šādu izvēli aizliedza, gan Ziemeļvācijas, gan Dienvidvācijas ūnijas vienojās par ordinēšanas apturēšanu vispār. Vairāku gadu laikā Vācijā nav ordinēts neviens adventistu mācītājs. Baznīcas vadība nolēma, lai nodrošinātu dzimumlīdztiesību, nozīmēt darbā mācītājus bez īpašas ordinācijas.

Tomēr arī šāda Vācijas nostāja Ģenerālkonferences vadībai nepatika, un 2019.gadā Vācijas baznīca (tāpat kā vēl vairāku Eiropas valstu baznīcas) saņēma oficiālu brīdinājumu. Ņemot vērā, ka ir izveidojies strupceļš, Ziemeļvācijas ūnijas padome ir nolēmusi atjaunot ordināciju un realizēt kongresa delegātu pausto gribu (2012.gadā vairāk nekā divas trešdaļas delegātu balsoja par sieviešu ordinēšanu mācītāja amatā). Svētdien. 25.aprīlī, ūnijas padome sapulcējās attālinātā sēdē un ar pārliecinošu balsu pārsvaru (24 par, 2 pret, 4 atturas) atbalstīja ordinācijas atsākšanu.

Kā baznīcas paziņojumā norāda ūnijas prezidents Johanness Nethers, šis lēmums pieņemts, lai „iestātos par Bībelē balstītām vērtībām tādām kā taisnīgums un vienlīdzība”. Vaļsirdīgi atzīstot, ka viņš nezina, kādas šim balsojumam būs sekas, Nethers tajā pašā laikā domā, ka tas baznīcai ir attīstības ceļš, kas ir iet roku rokā ar protestantisma garu.

Tie, kas prot vācu valodu plašāku informāciju var atrast šeit: https://www.adventisten.de/

Savukārt par noskaņojumu Vācijā pirms pāris gadiem varējāt lasīt Alīnas Āboliņas rakstītajā VA (viņa dzīvo Hamburgā): http://www.vestis.adventistiem.lv/2019/01/

Ziemeļvācijas ūnijā ir 338 adventistu draudzes, kurās pulcējas ap 19 tūkstoš adventistu.

Ziemeļvācijā atjauno ordināciju Ziemeļvācijā atjauno ordināciju Reviewed by VA redakcija on otrdiena, aprīlis 27, 2021 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.