Ģimenes jēdziens sašūpo baznīcu


Nacionālās apvienības priekšlikums mainīt Satversmi, šaurāk definējot ģimenes jēdzienu, izraisījis viļņošanos ne tikai politikā, bet visā sabiedrībā, tajā skaitā arī Adventistu baznīcā. Atšķirībā no bīskapu izplatītās vēstules, virkne garīdznieku, tajā skaitā bijušais adventistu mācītājs Guntis Bukalders un Rīgas 5.draudzes mācītājs Ģirts Rozners, parakstījuši pretēju vēstuli, iebilstot pret ģimenes jēdziena sašaurināšanu un Satversmes maiņu. Šis solis izraisījis neizpratni un neapmierinātību baznīcas vadībā.

Janvāris adventistu draudzēs ir lūgšanas dienu mēnesis, un šajā nedēļas nogalē tiek organizēts lūgšanu dienu noslēgums. Otrdienas vakarā baznīcas vadība izsūtīja aicinājumu visiem draudzes locekļiem sestdienas vakarā saslēgties kopīgā video un telefonkonferences zvanā, lai kopā lūgtu, klausītos Dieva Vārdu un dalītos ar liecībām. Uzrunāt dalībniekus bija uzaicināti četri cilvēki – bīskaps Vilnis Latgalis, mācītāji Ģirts Rozners un Mārtiņš Subatovičs, kā arī Inga Šļakota. Tomēr šodien Ģirta Roznera vārds no runātājiem ir pazudis. Kļuvis zināms, ka šādu lēmumu pieņēmusi Mācītāju komiteja. Tāpat neoficiāli ir zināms, ka Ģirts Rozners izsaukts LDS uz pārrunām.

Eļļu ugunī pielējis Latvijas Kristīgais radio, kur raidījumā „Laika Zīmes” Kristīgā radio prezidents Tālivaldis Tālbergs asi kritizējis vēstules parakstītājus, vairākiem no viņiem veltot īpašu uzmanību, tajā skaitām Ģirtam Rozneram. Jāpiebilst, ka Rozners savulaik darbojās LKR.

Tikmēr sociālajos tīklos daudzos profilos izvērsušās karstas diskusijas. Adventistu baznīcas lapā Saeimas lēmumam veltīta atsevišķa ziņa. Bet draudzes locekļu profilos viedokļi ir atšķirīgi un reizēm pat pretēji.

Baznīcu vadītāju vēstulē, kuru parakstījis arī Adventistu baznīcas bīskaps Vilnis Latgalis, uzsvērts, ka Latvijas identitāte balstās uz ģimeni, kuru veido viens vīrietis un viena sieviete plus bērni. Centieni ģimenes jēdzienu paplašināt nav pieļaujami. Savukārt otrajā vēstulē, zem kuras ir arī Ģirta Roznera paraksts, ir pausta pārliecība, ka realitātē pastāv dažādas ģimenes formas, un centieni atzīt tikai vienu pareizo ģimenes modeli vairos spriedzi sabiedrībā.

Ģimenes jēdziens sašūpo baznīcu Ģimenes jēdziens sašūpo baznīcu Reviewed by VA redakcija on piektdiena, janvāris 15, 2021 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.