VA tūkstoš pastāvīgo lasītāju!

Vairāk nekā trīs gadu laikā, kopš izveidojām lapu “Vēstis adventistiem”, mūsu lasītāju skaits ir pamazām, bet audzis. Protams, ne visi seko mūsu lapai pastāvīgi, tomēr nu Facebook lapā pastāvīgo lasītāju (jeb sekotāju) skaits ir sasniedzis tūkstoti. Esam ļoti pateicīgi mūsu lasītājiem par izrādīto uzticību, un ceram, ka būsim par svētību un noderīgi arī turpmāk.
Kad mūsu vietnei piereģistrējās 500.lasītājs (tas toreiz izrādījās mācītājs Dzintars Ozoliņš), mēs viņu intervējām. Šajā reizē kā mūsu 1000.lasītājs reģistrējās Valdis Groza no Jēkabpils. Ar viņu sazinājās žurnālists Aidis Tomsons, un Valdis piekrita nelielai ekspersintervijai. 

Aidis Tomsons: Jūsu Facebook profilā ir ierakstīts Jūsu dzīves kredo “I have decided to follow Jesus, no turning back”. Latviski tas skan: “Esmu nolēmis sekot Jēzum, atpakaļceļa vairs nav.” Kā jūs nonācāt līdz šādam lēmumam?
Valdis Groza: Tas bija jau pirms 27 gadiem, kad kļuvu par kristieti, nožēloju grēkus, sāku iet baptistu draudzē, kļuvu brīvs no vairākām atkarībām. Mana dzīve radikāli izmainījās. Taču visus šos gadus kristieša ceļš nav bijis viegls. Ir bijušas augšas un lejas, kalni un ielejas. 5 gadus no Dieva biju attālinājies, bet Viņš mani neatstāja.
Šie vārdi, ko ierakstīju Facebook profilā, ir man tuvas dziesmas vārdi. Tie izsaka manu pārliecību: lai kas mani vēl sagaida šajā dzīvē, es turpmāk sekošu Jēzum.
Jāatzīst, šo gadu laikā esmu bijis vairākās draudzēs, esmu bijis arī mācītājs. Šobrīd gan man kalpošanā ir pārtraukums. Tagad ikdienā savu kristietību praktizēju ģimenē un darbā. Tās ir vietas, kur kaut ko notēlot nav iespējams. Tur cilvēki redz, kādi mēs esam patiesībā.

AT: Kāda ir Jūsu saskare ar adventistiem? Savā FB profilā jūs ielikāt VA bildes no vairāku draudžu brīvdabas dievkalpojuma, kurā arī bijāt klāt.
VG: Mana saskarsme ar adventistiem ir izveidojusies, pateicoties brālim Jānim, kuru pazinu, vēl pirms viņš kļuva par kristieti (Jānis šajā dievkalpojumā vadīja Bībeles izpēti – ļoti sirsnīgs un dedzīgs kristietis – red.piez.). Principā biju pirmais, kurš viņam vēstīja evaņģēliju.
Kopš tā laika kopā esam studējuši Atklāsmes grāmatu, esmu lasījis arī grāmatu "Lielā cīņa", man tagad ir radušies jautājumi par sabatu. Lai arī vēl nav stingras nostājas šajā jautājumā, jāsaka, es ticu 4.baušļa dievišķumam. Domājot par adventistiem, man šķiet, ka atsevišķos jautājumos viņi ir palikušie vienīgie bezkompromisa protestanti. Es domāju, jūs saprotat, par ko runāju.
Man šķiet interesanta dievkalpojuma kārtība adventistu draudzēs. Es novērtēju to, cik pamatīgi tiek pētīta un studēta Bībele. Arī tas, kā izveidota draudze un kā tajā tiek uzturētas savstarpējās attiecības, man liekas korekti, bez pārmērībām. Protams, kā jau visur- kur ir cilvēki, tur ir arī daudz cilvēcīgā.

AT: “Vēstis adventistiem” no saviem draudzes locekļiem reizēm saņem kritiku par to, ka mēs atklāti runājam ne tikai par labo, bet arī par nebūšanām draudzēs. Vai tas Jūs neatbaida?
VG: Domāju, ka konstruktīva paškritika ir atzīstama lieta. Galu galā pasaulīgie cilvēki visvairāk piedauzās, redzot kristiešos liekulību, divkosību.

AT: Ko Jūs novēlētu mums un visiem mūsu lasītājiem?
VG: Novēlu visiem lasītājiem un adventistu draudzēm paturēt un godāt Dieva dotās atklāsmes, svarīgi ir tikai atrast mūsdienīgus ceļus, kā tās pasniegt savai tautai. Nekļūstiet tikai par mazu, marginālu grupiņu!

VA tūkstoš pastāvīgo lasītāju! VA tūkstoš pastāvīgo lasītāju! Reviewed by VA redakcija on pirmdiena, jūlijs 29, 2019 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.