Draudžu savienības darbs buksē

Ir pagājis pusgads kopš Latvijas Draudžu savienības kongresa, un kopš tā laika no LDS nav bijis nekādu ziņu. Lai gan kongress beidzās ar lēmumu sasaukt nākamo ārkārtas kongresu rudenī, ir skaidrs, ka to vairs nav iespējams izdarīt.
Kāpēc tāda aizkavēšanās, mēs varam tikai minēt.

Lai gan Andrejs Āriņš VA solīja, ka šī padome aktīvāk informēs par savu darbību portālā adventisti.lv, situācija ir tieši pretēja. Kopš kongresa mājas lapā ir bijusi tikai viena ziņa par pirmo LDS padomes sēdi pēc kongresa. Jaunā padome pagaidām nespēj pastāstīt par savu darbu publiski, tādēļ mēs varam tikai izteikt savus pieņēmumus par notiekošo.

Izskatās, ka lielākais aizkavēšanās iemesls ir nespēja izveidot komandu. Lai gan vairums nodaļu vadītāju tika apstiprināti jau vasaras sākumā, daļa vakanču joprojām ir brīvas. Kaut arī kongresa noslēgumā Draudžu savienības ievēlētā vadība solīja, ka trīs mēnešu laikā visu nodaļu vadītāji ir jāapstiprina, vēl pēc pusgada tas nav izdevies. Galvenais izaicinājums ir Komunikācijas nodaļa. Interesanti, ka šī ir vienīgā nodaļa, kuras vadītājs tiek atalgots, taču tas nav palīdzējis atrast cilvēku, kurš būtu gatavs to vadīt. Šis arī droši vien ir galvenais iemesls, kādēļ mēs neko par savienības lēmumiem nezinām. Tāpat nav skaidrs, kurš varētu rūpēties par Ģimenes nodaļu. Iepriekšējās vadītājas Valdas Reķes kandidatūra ar balsu vairākumu esot noraidīta. Nav nekādas informācijas arī par Misijas nodaļas vadību.

Kā rakstījām pēc kongresa, šīs padomes vairākums ir nolēmis norobežoties no tiem cilvēkiem, kas savulaik atļāvušies kritizēt strīdīgos vadības lēmumus. Līdz ar to iespējas izveidot komandu ir daudz grūtākas.

Visticamāk, šis arī ir iemesls, kādēļ netiek pildīts iepriekšējā kongresā nolemtais – sasaukt rudenī ārkārtas kongresu, lai apstiprinātu jaunos statūtus. Statūtu komitejā VA apstiprināja, ka tā savu darbu ir pabeigusi, un jaunais statūtu projekts ir iesniegts Latvijas Draudžu savienībai. Padomes vilcināšanās varētu būt skaidrojama ar to, ka tā nevēlas sasaukt nākamo kongresu, zinot, ka nav izpildīti citi iepriekšējā kongresā paustie solījumi. Daudz rūpju aizņem jauno pienākumu apzināšanās. Kopš pavasara pārmaiņas skārušas gan žurnālu „Adventes Vēstis”, gan arī izdevniecību „Patmos”.

Lai arī darbi ir būtiski aizkavējušies, ir skaidrs, ka ārkārtas kongress būs jāsasauc. Tiklīdz būs zināms datums, mēs par to informēsim. Iespējams, ka daudzi neskaidrie jautājumi tad vēlreiz tiks aktualizēti.

Draudžu savienības darbs buksē Draudžu savienības darbs buksē Reviewed by VA redakcija on ceturtdiena, novembris 15, 2018 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.