COVID-19 draudzēs


Vismaz divas adventistu draudzes jau tiešā veidā Latvijā saskārušās ar COVID pandēmijas sekām. Tas vēl jo noteiktāk atgādina par nepieciešamību visiem maksimāli ievērot drošības pasākumus. To spilgti atklāj arī diskusijas, kādas izvērsušās starp Tieslietu un Veselības ministriju.

Pirms pāris nedēļām saslimšana tika konstatēta kādiem no Jelgavas adventistu draudzes. Šī iemesla dēļ tās nedēļas sabatā dievkalpojums draudzē vispār tika atcelts (pēc tam dievkalpojumi tika atsākti). Tagad ir kļuvis zināms par vēl vienu saslimušo Rīgas Centra draudzē. Tā kā dievnamā tika lietotas aizsargmaskas (to darījis arī saslimušais), tad ir lielas cerības, ka vīruss nebūs izplatījies tālāk, tomēr draudzes locekļi ir aicināti uzmanīgi sekot līdzi pašsajūtai. Ir arī zināms par vēl vismaz vienu kontaktpersonu citā adventistu draudzē.

Notiekošais atkārtoti atgādina visiem būt maksimāli uzmanīgiem. Kaut arī valsts šobrīd nav ierobežojusi tiesības pulcēties uz dievkalpojumiem, veselības ministre Ilze Viņķele 21.oktobrī sociālajā tīklā Twitter izplatījusi īpašu aicinājumu ņemt vērā, ka arī baznīcās ir jāvelk aizsargmaskas un jāievēro nepieciešamā distance. Tieslietu ministrija gan no rīta bija izplatījusi paziņojumu, ka dievkalpojumus nevar uzskatīt par publiskiem pasākumiem, bet veselības ministrija to nodēvējusi par kļūdu, uzsverot, ka arī dievkalpojums ir publisks pasākums.

SPKC ir norādījusi, ka ir zināms ne viens vien gadījums, kad vīruss Latvijā izplatījies tieši dievkalpojumu laikā (cik zināms, tas nav saistīts ar adventistu draudzēm). Tādēļ ikviens tiek aicināts rūpīgi apsvērt, vai ir nepieciešams doties uz dievkalpojumu klātienē, un, ja ir iespējams, labāk tajās piedalīties attālināti. Bet draudzēm ir jārūpējas, lai dievkalpojumu laikā cilvēki nesēdētu tuvu viens otram un lietotu aizsargmaskas. 


COVID-19 draudzēs COVID-19 draudzēs Reviewed by VA redakcija on ceturtdiena, oktobris 22, 2020 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.