Prasa atļaut sieviešu ordināciju

.
.
Dienvidu Klusā okeāna divīzijas prezidents Glens Taunends:

Austrālijas, Jaunzēlandes un apkārtējo salu valstu adventisti prasa atļaut viņu teritorijā ordinēt sievietes mācītāja darbam. Dienvidu Klusā okeāna divīzija ir nākamā pēc Ziemeļamerikas (Kanādas un ASV) divīzijas, kas reaģējusi uz Ģenerālkonferences Gada sanāksmē pieņemto tā saucamo Vienotības dokumentu, par ko VA rakstīja šī gada oktobrī.

Ģenerālkonferences cīņa panākt vienotu praksi cīņā pret sieviešu ordināciju ir raisījusi pretēju efektu. Novembra sākumā Ziemeļamerikas adventisti divīzijas gada sanāksmē pieņēma paziņojumu, ka nepakļausies Ģenerālkonferencei prasībām sodīt sieviešu ordinācijas atbalstītājus. Ziemeļamerikas adventisti arī aicināja 2020.gada Ģenerālkonferences sesijā  pieņemt lēmumu, kas iedrošinātu baznīcu respektēt dažādu kultūru atšķirības un atšķirīgo pieeju kalpošanas darbā. Austrālijas un Jaunzēlandes adventisti savā prasībā ir konkrētāki. Pēc karstām diskusijām Dienvidu Klusā okeāna divīzijas Gada sanāksmē pieņemts aicinājums Ģenerālkonferencei. Tajā pausta skaidra prasība nākamajā ĢK sesijā atkārtoti balsot par sieviešu ordinācijas atļaušanu tajās valstīs, kuras to vēlas darīt.

Aicinājumā uzsvērts, ka Bībeles izpētes komiteja, kas šajā teritorijā pētīja šo jautājumu, ir secinājusi: aizliegums ordinēt sievietes nav bībelisks. Tikai Svētais Gars var izlemt, kādas dāvanas kuram piešķirt, un draudzei ir būtiski respektēt Svētā Gara izvēli. Dienvidu Klusā okeāna divīzijas adventisti nevēlas rīkoties atšķirīgi no Vispasaules baznīcas nolemtā, tādēļ aicina nākamajā ĢK sesijā balsot par ordinācijas atļaušanu tur, kur tā ir vajadzīga. Paziņojumā teikts: mēs ticam, ka sievietēm ir jābūt tādām pašām tiesībām tikt ordinētām kā vīriešiem.

Kā pēc balsojuma publiskotā video uzrunā paudis divīzijas vadītājs Glens Taunends, diskusijas par šo dokumentu esot bijušas cieņpilnas un labā gaisotnē. Austrālijā, Jaunzēlandē, Papua Jaungvinejā un pārējās divīzijas valstīs sieviešu- mācītāju īpatsvars esot lielāks nekā citviet pasaulē, tāpēc tur jautājums par sieviešu tiesībām un līdztiesību esot vēl jo aktuālāks nekā Eiropā vai ASV.
Prasa atļaut sieviešu ordināciju Prasa atļaut sieviešu ordināciju Reviewed by VA redakcija on sestdiena, novembris 17, 2018 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.