Adventistu bīskaps PRET Stambulas konvenciju. Ģimeņu nodaļa baznīcā PAR


Līdzīgi kā sabiedrībā kopumā, arī Adventistu baznīcā ir dažāda attieksme pret Stambulas konvenciju.

Bīskaps Vilnis Latgalis ir pret tās ratifikāciju.

Savukārt Ģimeņu nodaļas vadītāja Valda Reķe aicina to ratificēt.



Sarunā ar VA LDS bīskaps Vilnis Latgalis apstiprināja, ka atbalsta Romas Katoļu baznīcas arhibīskapa Zbigņeva Stankeviča pūliņus apturēt ratifikācijas procesu.
– Pirms apmēram gada Tieslietu ministrijā bija sanāksme, un toreiz tikai Metodistu baznīcas vadītāja un Anglikāņu baznīcas vadība atbalstīja šo konvenciju – tie paši cilvēki, kas atbalsta arī gejus un homoseksuāļus. Es esmu pret konvenciju, jo tā paver ceļu genderisma idejai, kas iznīcina ģimenes institūciju un ir pretbībeliska. Konvencijas autores ir divas lesbietes un viņu atbalstītājas, kas grib šo sodomisko domāšanu ieviest visā sabiedrībā. Esmu gandarīts, ka Latvija tomēr iestājas pret to, jo saprot, ka tā ir vērsta pret ģimenēm.
Protams, ideja par cīņu pret vardarbību ir laba, taču visu koncepciju kopumā nav iespējams atbalstīt. Man šķiet, tā ir tikai piesegs, lai izbīdītu cauri genderisma ideju. Esmu priecīgs, ka konservatīvie Latvijā gūst pārsvaru, un šī lieta tiek bremzēta. Ja šīs pretestības nebūtu, tad notiktu tā, kā to jau prognozēja ASV, ka astoņus gadus tur par prezidentu būtu melnādainais, tad astoņus gadus sieviete, tad astoņus gadus gejs un vēl astoņus gadus transvestīts. Šāda virzība varēja būt tīri reāla. Un lai gan Tramps man nesimpatizē, ir arī pozitīvais no viņa ievēlēšanas – viņš šo procesu ir apturējis. Es gan politikā neiedziļinos, bet es priecājos arī par Brexit. Man šķiet, tā ir Dieva iejaukšanās, ka konservatīvisms šobrīd pasaulē ņem virsroku.
Bīskaps gan atzīst, ka visu Stambulas konvenciju pats nav lasījis – tā esot gara. Taču viņam ir atsūtīti citāti ar pasvītrotajām vietām, lai viņš saprastu, kāpēc šo projektu nedrīkst atbalstīt.

Savukārt Adventistu baznīcas Ģimeņu nodaļas vadītāja Valda Reķe atbalsta konvencijas ratifikāciju. Viņa šo konvenciju ir izlasījusi.
– Katoļu baznīca uzsver domu par genderismu. Es to tur neatrodu. Protams, tur ir pieminēts jautājums par stereotipiem un nepieciešamību izturēties līdzvērtīgi pret ikvienu cilvēku. Bet vai to mums nemāca pats Dievs? Vai starp mums nav dažādi cilvēki? Protams, katrai lietai var uzlikt kaut kādu noslēpumainības plīvuru. Arī konvencija nav ideāla. Nekas šajā pasaulē nav ideāls. Taču es ik dienas sastopos ar sekām, kādas piedzīvo vardarbībai pakļautie cilvēki.
Latvijā ir tik daudz vardarbības, ka mēs reizēm to nespējam pat aptvert! Šobrīd Patvērumu mājā dzīvo četras sievietes, kas visu dzīvi ir „blietētas” no visām pusēm. Divām no viņām ir jau vairāk nekā 40 gadu, un viņām šī upura loma ir iedzīta smadzenēs. Viņas ir kā upuri, kas kādam ir pastāvīgi parādā. Viņas atkārtoti uzkrīt uz to pašu grābekli, un tā viņas audzina arī savus bērnus. Tas ir tāds bēdu stāsts! Un tas notiek mūsdienu Eiropā!
Mūsu kā kristiešu pienākums ir nevis klusēt un baidīties, bet skaļi pret to iestāties. Šobrīd ir iespēja mums būt sociāli aktīviem un cīnīties pret vardarbības šausmām. Vai konvencija uzreiz apturēs vardarbību?  Protams, ka nē. Bet tomēr valsts institūcijām būs rīki, lai viņi varētu aktīvāk iestāties pret to.
Jāpiebilst, ka Valda Reķe ir arī biedrības „Ģimenes šūpulis” (patvēruma mājas grūtniecēm un jaunajām māmiņām) vadītāja.

Tie, kam interesē, var iepazīties ar Stambulas konvencijas tekstu latviski šajā vietnē:
http://www.lm.gov.lv/upload/berns_gimene/bernu_tiesibas/stambulas_konvencija_02.11.15.pdf

Šeit savukārt sniegti Labklājības ministrijas skaidrojumi par Stambulas konvenciju:
http://www.lm.gov.lv/upload/publikacijas/biezak_uzdotie_jautajumi_par_eiropas_padomes_stambulas_konvenciju.pdf

SaveSave
Adventistu bīskaps PRET Stambulas konvenciju. Ģimeņu nodaļa baznīcā PAR Adventistu bīskaps PRET Stambulas konvenciju. Ģimeņu nodaļa baznīcā PAR Reviewed by VA redakcija on otrdiena, janvāris 30, 2018 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.