ĢenerālKonference vēršas tiesā

Pirms nedēļas ziņojām par saspringto situāciju Adventistu baznīcā Kenijā, Āfrikā (raksts atrodams šeit: www.vestis.adventistiem.lv/...)

Nedēļas laikā notikumi ir strauji attīstījušies. Neoficiālā informācija apstiprinājās – jau ceturtā Adventistu draudze galvaspilsētā Nairobi paziņoja, ka “nekavējoties” pievienojas jaunizveidotajai, neoficiālajai draudžu savienībai – Nairobi Komspolitiskajai konferencei. Lēmums pieņemts draudzes stundā, draudzes locekļiem balsojot par atdalīšanos no līdzšinējās konferences. Tas nopietni ir satraucis Ģenerālkonferenci, kas nolēmusi vērsties tiesā pret jauno draudžu savienību. Kā ziņo Kenijas plašsaziņas līdzekļi, oficiāli prasību Kenijas Augstākajā tiesā iesniegusi Austrumkenijas ūnijas konference. Tā pieprasījusi aizliegt Nairobi Kosmopolitisko konferenci kā reliģisku organizāciju. Tā kā jaunā draudžu savienība izveidota kā privāta institūcija, Adventistu baznīca uzskata, ka tā nedrīkst darboties kā reliģiska organizācija.

Ģenerālkonference uzskata, ka tikai viņiem pieder ekskluzīvas tiesības lietot nosaukumu “Septītās dienas adventisti”.
“Standart Digital” raksta, ka, saskaņā ar 18.septembrī iesniegto prasību tiesā, Nairobi Kosmpolitiskā draudžu savienība tiek vainota pilnvaru pārsniegšanā un uzbrukumā baznīcai - jo tā esot pārņēmusi un patlaban vada vairākas draudzes, kas pieder konfesijai.
ĢenerālKonference vēršas tiesā ĢenerālKonference vēršas tiesā Reviewed by VA redakcija on sestdiena, septembris 21, 2019 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.