Nākamo kongresu gaidot

Ikdienā draudzes locekļi maz interesējas par baznīcas administratīvo uzbūvi, un tas ir labi. Galu galā ticība ir saistīta ar mūsu garīgo sfēru, ar mūsu sirdi un emocijām. Savukārt administrācijas uzdevums ir nodrošināt, lai mēs varētu ticību brīvi praktizēt un to līdzdalīt arī citiem. Bet tomēr kādam ir jāveic arī ikdienas administratīvie uzdevumi.

Adventistu baznīcas uzbūve ir sarežģīta. Tas tāpēc, ka tā ir viena no retajām konfesijām, kas cenšas uzturēt vienotu struktūru visā pasaulē. Līdz ar to veidojas savdabīgs piramidāls veidojums. Draudzes ir apvienotas draudžu savienībās, savienības apvienotas ūnijās, ūnijas apvienotas Ģenerālkonferences divīzijās jeb nodaļās, kuras pārstāv Ģenerālkonferenci dažādos pasaules reģionos. Tajā pašā laikā katra struktūra pati par sevi ir autonoma un tikai netieši pakļaujas augstākajai struktūrai.

Iemels, kāpēc mēs to pieminam: jau nākamajā nedēļā Latvijā notiks Baltijas ūnijas kongress. Proti, savu vadību izvēlēsies adventistu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas draudžu savienības. Neoficiālā informācija, kas ir VA rīcībā, liecina, ka šis varētu būt viens no visemocionālākajiem un interesantākajiem Baltijas ūnijas kongresiem. Visās trīs Baltijas valstīs ir savas gaidas no ūnijas, katrai pusei ir savi iebildumi pret līdzšinējo darbošanos, un draudžu savienības caur saviem delegātiem centīsies tos aktualizēt gaidāmajā kongresā. Līdz šim paustie argumenti pārmaiņu nepieciešamībai netieši izskan kā neuzticības izteikšana, kaut arī atklāti visi to noliedz. Iespējams, ka ūnijas darbu pārņems cita komanda. Novērotāji stāsta, ka darba kabineti jau tiekot atbrīvoti nākamajiem entuziastiem. Tomēr vai un kādas būs pārmaiņas, tas vēl ir atklāts jautājums, jo vienprātības starp draudžu savienībām nav. To apliecina pēdējo gadu notikumi ap ūniju.

Gatavojoties kongresam, esam apkopojuši to informāciju, kuru ieguvām, aprunājoties ar virkni cilvēkiem. Līdzdalīsim to nākamajā rakstā, lai VA lasītāji zinātu, ar kādu noskaņojumu jau pavisam drīz kopā sapulcēsies Baltijas ūnijas kongresa delegāti.

Nākamo kongresu gaidot Nākamo kongresu gaidot Reviewed by VA redakcija on ceturtdiena, maijs 16, 2019 Rating: 5

Nav komentāru:

ads 728x90 B
Nodrošina Blogger.